Jump to content

Question

Greetings! I need some help
in running arma 3 epoch mod server on a napf map.
I found out that I need a file with the coordinates of map buildings for spawn loot like this one used in altis map (if I understood correctly).
504d88fb57.png

altis.h
I found it in the file "epoch_server_settings.pbo" in the folder "epoch_server_settings\configs\maps", there is also a file for napf, but the problem is it is almost empty.

napf.h

I do not know what to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dont know why its empty for you but here is the original one, maybe it helps:

/*
    Author: Aaron Clark - EpochMod.com

    Contributors:

    Description:
    Epoch gamemode server Side map specific configs for Woodland_ACR.

    Licence:
    Arma Public License Share Alike (APL-SA) - https://www.bistudio.com/community/licenses/arma-public-license-share-alike

    Github:
    https://github.com/EpochModTeam/Epoch/tree/release/Sources/epoch_server_settngs/configs/maps/woodland_acr.h
*/
class Napf : Default
{
    worldSize = 0; // 0 = default to worldSize command
    plantLimit = 5;
    vehicleSpawnTypes[] = {
        {"FlatAreaCity",1},
        {"FlatAreaCitySmall",1},
        {"NameCity",2},
        {"NameVillage",1},
        {"NameCityCapital",4},
        {"Airport",5},
        {"NameLocal",2},
        {"StrongpointArea",1},
        {"VegetationBroadleaf",1},
        {"VegetationFir",1},
        {"ViewPoint",1}
    };
    traderBlds[] = {"House", "Building"};
    containerPos[] = {};
    telePos[] = {
        // N [-0.286865,8.17383,-10.3098]
        // S [-0.415527,-7.05298,-10.3098]
        // E [13.5127,0.410156,-10.3098]
        // W [-14.4316,0.112793,-10.3098]
            { "Transport_N_EPOCH", { -0.286865, 8.17383, -10.3098 }, "", "north" },
            { "Transport_W_EPOCH", { -14.4316, 0.112793, -10.3098 }, "", "west" },
            { "Transport_E_EPOCH", { 13.5127,0.410156,-10.3098 }, "", "east" }
            //{ "Transport_C_EPOCH", { 13.5127, 0.410156, -10.3098 }, "", "south" }
    };
    propsPos[] = {
    };
    staticNpcPos[] = {
    };
};

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
35 minutes ago, Sp4rkY said:

Dont know why its empty for you but here is the original one, maybe it helps:

 

  Reveal hidden contents

 


/*
    Author: Aaron Clark - EpochMod.com

    Contributors:

    Description:
    Epoch gamemode server Side map specific configs for Woodland_ACR.

    Licence:
    Arma Public License Share Alike (APL-SA) - https://www.bistudio.com/community/licenses/arma-public-license-share-alike

    Github:
    https://github.com/EpochModTeam/Epoch/tree/release/Sources/epoch_server_settngs/configs/maps/woodland_acr.h
*/
class Napf : Default
{
    worldSize = 0; // 0 = default to worldSize command
    plantLimit = 5;
    vehicleSpawnTypes[] = {
        {"FlatAreaCity",1},
        {"FlatAreaCitySmall",1},
        {"NameCity",2},
        {"NameVillage",1},
        {"NameCityCapital",4},
        {"Airport",5},
        {"NameLocal",2},
        {"StrongpointArea",1},
        {"VegetationBroadleaf",1},
        {"VegetationFir",1},
        {"ViewPoint",1}
    };
    traderBlds[] = {"House", "Building"};
    containerPos[] = {};
    telePos[] = {
        // N [-0.286865,8.17383,-10.3098]
        // S [-0.415527,-7.05298,-10.3098]
        // E [13.5127,0.410156,-10.3098]
        // W [-14.4316,0.112793,-10.3098]
            { "Transport_N_EPOCH", { -0.286865, 8.17383, -10.3098 }, "", "north" },
            { "Transport_W_EPOCH", { -14.4316, 0.112793, -10.3098 }, "", "west" },
            { "Transport_E_EPOCH", { 13.5127,0.410156,-10.3098 }, "", "east" }
            //{ "Transport_C_EPOCH", { 13.5127, 0.410156, -10.3098 }, "", "south" }
    };
    propsPos[] = {
    };
    staticNpcPos[] = {
    };
};

 

 

cheers

yes, but "propspos" is empty, If I understood correctly, this information is also needed, and if not, help please understand why in most buildings loot will not spawn

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You did not told that. But you can just create your own positions and use them in there.
Place some objects you want to use in the editor and catch the data. As example you can use the altis file.

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 minutes ago, Sp4rkY said:

You did not told that. But you can just create your own positions and use them in there.
Place some objects you want to use in the editor and catch the data. As example you can use the altis file.

cheers

understood, How can I find out how to properly name a building?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just place your objects in the editor, save it and open that saved mission.sqm.
You find your saved editor stuff in "c:\Users\YOURNAME\Documents\Arma 3 - Other Profiles\YOURPROFILENAME\mpmissions\SAVEDMISSION.MAP\"
Then you can see some stuff like this:

 
class Item0
        {
            dataType="Object";
            class PositionInfo
            {
                position[]={4787.3916,10.130178,7280.8706};
                angles[]={0,2.5294108,0};
            };
            side="Empty";
            flags=1;
            class Attributes
            {
            };
            id=1;
            type="Land_i_Garage_V2_F";
            atlOffset=4.8752575;
        };

The classname of the object is "type", in this example: Land_i_Garage_V2_F.
"position" should be self-explaining, the coordinates. But take care: In sqm files the coordinates are in [x,z,y], you need [x,y,z].
And the direction you can find in "angles", the second number (2.5294108).
I think there is a way to convert the direction into a full number, but i forgot it. Maybe someone else has this information, but this also should be working.

So for this example the propspos would be:

{ "Land_i_Garage_V2_F", { 4787.3916, 7280.8706, 10.130178 }, 2.5294108, true }

 

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
31 minutes ago, Sp4rkY said:

Just place your objects in the editor, save it and open that saved mission.sqm.
You find your saved editor stuff in "c:\Users\YOURNAME\Documents\Arma 3 - Other Profiles\YOURPROFILENAME\mpmissions\SAVEDMISSION.MAP\"
Then you can see some stuff like this:

  Hide contents

class Item0
        {
            dataType="Object";
            class PositionInfo
            {
                position[]={4787.3916,10.130178,7280.8706};
                angles[]={0,2.5294108,0};
            };
            side="Empty";
            flags=1;
            class Attributes
            {
            };
            id=1;
            type="Land_i_Garage_V2_F";
            atlOffset=4.8752575;
        };

The classname of the object is "type", in this example: Land_i_Garage_V2_F.
"position" should be self-explaining, the coordinates. But take care: In sqm files the coordinates are in [x,z,y], you need [x,y,z].
And the direction you can find in "angles", the second number (2.5294108).
I think there is a way to convert the direction into a full number, but i forgot it. Maybe someone else has this information, but this also should be working.

So for this example the propspos would be:

{ "Land_i_Garage_V2_F", { 4787.3916, 7280.8706, 10.130178 }, 2.5294108, true }

 

cheers

what did you mean "Just place your objects in the editor"? Which object? Standart Eden Editor is norm for this?

How can I determine the type of construction? 

i saying about it: "The classname of the object is "type", in this example: Land_i_Garage_V2_F."

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You know the meaning of propspos? Objects which are placed at the map for a safezone or something else for example.
You don´t have to do this, it´s optional and yes, iam talking about the standard Eden editor.
How can you determine the type of construction: It´s fully up to you, depending on what do you want to use. Just start with placing some buildings in the editor, save it and check the file, you will understand what iam talking from. ;)

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
23 minutes ago, Sp4rkY said:

You know the meaning of propspos? Objects which are placed at the map for a safezone or something else for example.
You don´t have to do this, it´s optional and yes, iam talking about the standard Eden editor.
How can you determine the type of construction: It´s fully up to you, depending on what do you want to use. Just start with placing some buildings in the editor, save it and check the file, you will understand what iam talking from. ;)

cheers

Wait, are these proppos not needed to spawn loot in buildings?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
12 minutes ago, Sp4rkY said:

Ofcourse no :)
This is just a way to insert some map additions, like safezones or whatever.
Loot spawn has nothing to do with propspos.
 

cheers

lol!!! mate, help me please fix this, because my server dont spawn loot, and I do not know what the problem is(((( 

I do not know what to do, and I do not know from whom to ask for help((

can you help me with this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In your epoch_server_settings.pbo in the config.cpp file, you have these lines near the top:
 

#include "configs\CfgMainTable.h"
#include "configs\CfgLootTable.h"
#include "configs\CfgLootTable_CUP.h"
#include "configs\CfgLootTable_MAD.h"
#include "configs\CfgLootTable_MADCUP.h"

and near the bottom this:

#include "configs\maps\Napf.h"

?

And how does your CfgBuildingLootPos.hpp looks like?
> epoch.Napf\epoch_config\Configs\CfgBuildingLootPos.hpp

Personally I never ran Napf, so i don´t know which buildings are on that map. What I want to say is, if there are buildings which aren´t listed in this hpp file, then there is no loot spawn, but I can´t imagine it.

Any rpt errors btw?

cheers
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
18 minutes ago, Sp4rkY said:

In your epoch_server_settings.pbo in the config.cpp file, you have these lines near the top:
 

#include "configs\CfgMainTable.h"
#include "configs\CfgLootTable.h"
#include "configs\CfgLootTable_CUP.h"
#include "configs\CfgLootTable_MAD.h"
#include "configs\CfgLootTable_MADCUP.h"

and near the bottom this:

#include "configs\maps\Napf.h"

?

And how does your CfgBuildingLootPos.hpp looks like?
> epoch.Napf\epoch_config\Configs\CfgBuildingLootPos.hpp

Personally I never ran Napf, so i don´t know which buildings are on that map. What I want to say is, if there are buildings which aren´t listed in this hpp file, then there is no loot spawn, but I can´t imagine it.

Any rpt errors btw?

cheers
 

epoch_server_settings.pbo in the config.cpp file:

https://puu.sh/waKpx/d671aad0fb.cpp

epoch.Napf\epoch_config\Configs\CfgBuildingLootPos.hpp:

https://puu.sh/waKsj/114015b157.hpp

i download this, look pls

 

about error

They are, but the server is running, and even sometimes spawns loot

log:

https://puu.sh/waKRB/e763bccb1e.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ya, looks ok...
But like I said, I dont know the buildings from the Napf map.
I would have to check it for myself but the time is missing.
I have to say sorry but actually I have no more idea but I will give you some response as soon as I have it. If I find some time this evening, I will setup a Napf server and check it.

(maybe you have fixed it until then) / anybody else here an idea?

But do me a favor and post your client and serverside rpt logs, perhaps there are some errors where we can search for the issue.

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
32 minutes ago, Sp4rkY said:

Ya, looks ok...
But like I said, I dont know the buildings from the Napf map.
I would have to check it for myself but the time is missing.
I have to say sorry but actually I have no more idea but I will give you some response as soon as I have it. If I find some time this evening, I will setup a Napf server and check it.

(maybe you have fixed it until then) / anybody else here an idea?

But do me a favor and post your client and serverside rpt logs, perhaps there are some errors where we can search for the issue.

cheers

Of course, here it is.

https://puu.sh/waMPu/99e7b715b0.rar
And it's not I do you a favor, but you to me, by trying to help, thank you, because I cannot figure the problem out by myself, and there are no sources that would help me in my problem
Tell me if something else is necessary, I'm very grateful for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You have several errors from the lootspawner script, maybe you should take it off, its also outdated.

20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37



And I don´t know about this line: 20:49:30 aif_napfobjects\aif_arma1buildings\aif_ryb_domek.p3d: house, config class missing.

What about a blank install of the server without any mods or scripts?

cheers
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 hours ago, Sp4rkY said:

You have several errors from the lootspawner script, maybe you should take it off, its also outdated.

  Reveal hidden contents

 


20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37

 



And I don´t know about this line: 20:49:30 aif_napfobjects\aif_arma1buildings\aif_ryb_domek.p3d: house, config class missing.

What about a blank install of the server without any mods or scripts?

cheers
 

We tried to put a loot addon for spawn loot, but it turned out to be useless, and maybe we did not completely remove it. I'll try to run a clean server and throw off my logs to you, thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
10 hours ago, Sp4rkY said:

You have several errors from the lootspawner script, maybe you should take it off, its also outdated.

  Reveal hidden contents

 


20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37

 



And I don´t know about this line: 20:49:30 aif_napfobjects\aif_arma1buildings\aif_ryb_domek.p3d: house, config class missing.

What about a blank install of the server without any mods or scripts?

cheers
 

https://puu.sh/wbDgh/049fee9324.tgz

done, look pls

P.S. And I have a question that I can not figure out myself: how to implement spawn loot from "cupweapons", I understand it's necessary to do something with the files, but I do not know what
Epoch_server_settings \ configs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 05.06.2017 at 7:27 AM, Sp4rkY said:

You have several errors from the lootspawner script, maybe you should take it off, its also outdated.

  Reveal hidden contents

 


20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression < = 0;
dbgTurnsplU = 0;
dbgloopTime = 0;
};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error position: <};
};

if (!_playersalive) then {
sleep >
20:49:32   Error Missing {
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\LSdeleter.sqf, line 5
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37
20:49:32 Error in expression <, 10, 5, 8, 9, 15],
[5, 5, 8, 10, 15, 7
[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error position: <[6, 10, 5, 3, 7, 9],
[7, 5, 3, 6, 7, 9],>
20:49:32   Error Missing ]
20:49:32 File loot_addon\LSpawner\Lootspawner.sqf, line 37

 



And I don´t know about this line: 20:49:30 aif_napfobjects\aif_arma1buildings\aif_ryb_domek.p3d: house, config class missing.

What about a blank install of the server without any mods or scripts?

cheers
 

I'm sorry for bothering you, but the problem is still there, I can not solve it
Or are you busy now?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes iam busy with reallife atm.

Can you upload your epoch_server_settings.pbo and your missionfile so i can take a better look?
What I can see from your rpt is: "Warning Message: No entry 'bin\config.bin/CfgWorlds.Napf'."

It seems that you still have some issues with your configs....

 

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
15 hours ago, Sp4rkY said:

Yes iam busy with reallife atm.

Can you upload your epoch_server_settings.pbo and your missionfile so i can take a better look?
What I can see from your rpt is: "Warning Message: No entry 'bin\config.bin/CfgWorlds.Napf'."

It seems that you still have some issues with your configs....

 

cheers

About this:

*Can you upload your epoch_server_settings.pbo and your missionfile so i can take a better look?* 
https://puu.sh/wgUk9/ebbee04c92.pbo

https://puu.sh/wgUkp/f3afc22f19.pbo

About this:

*What I can see from your rpt is: "Warning Message: No entry 'bin\config.bin/CfgWorlds.Napf'."*

I put a napf of another version, and it seems like the bug was lost from the log
I uploaded this log https://puu.sh/wgUc9/71e030397c.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By Thoron
      since a while players sometimes stuck in loading screen "spawning items"
      it happens only when:
      there are more then 15 players
      not every player is affected
      when I set a char Alive = 0 in the Database, they can join.

      I added some debug msgs to "player_monitor.fsm"
      and it seems that they stuck at "progressLoadingScreen 0.85"
      before they timeout (counter 120)
       
      any ideas?
       
    • By Cyrus
      Hi,
      I have successfully set up an Arma 3 Epoch altis server (private for now) with a bunch of server side mods running. One of them is the Black Market Trader found elsewhere in the forums. My question is how do i add weapons and gear from the DLC expansions (MARK, HELI) etc. more specifically gear and weapons. I have seen on the BMS server they have gear specific to APEX and helis specific to HELI DLC. My black market trader does not have any of the DLC gear and weapons but only some of the heli's like the Huron and Taru. I own all of the DLC's and they are all present on the server folder structure. I cannot spawn them either using the builtin Anti Hack admin menu as they aren't present.
       
      I there any way that i can make them visible th AH menu and black market trader?
       
      Thanks in advance
    • By khalcifer
      Hello how can i change scripts
      add ItemKiloHemp to backpack
       
    • By Avengerzero
      Having issues locating where to change the speed of the zeds. I turned it on in the epoch config however when I did that and re uploaded it the hud was gone and the earplug bind wasn't working. Any help is appreciated.
    • By Miscen
      Hello friends!   I have this problem where I enter epoch and after I enter a vehicle my game crashes.  I get all different kinds of crashes, "memory crash"  "steam authentication failed" and one more where it says that the game just crashed with alot of errors.
      I've tried creating a new profile.
      I've tried running steam and arma as administrator.
      I've tried reinstalling both steam, arma 3 and epoch.
      Feels like i've tried everything.
      I would be so glad if someone could help me with this!
      Kind regards, Miscen!
  • Advertisement
  • Donation Box

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!
  • Advertisement
  • Supporters
  • Latest Donations

  • Advertisement
  • Discord

×