Jump to content

Question

Since 105 or 1051 (since 105 was only around for a day before 1051 came out...) I have had strange goings on with humanity.

 

Sometimes and for some players, not all, it randomly doubles either each time they relog or at server restart. I haven't been able to pin it down more than that. The problem last month was quite rare so, I didn't bother with it after a quick google didn't find anything. However, over the last 2-3 weeks it has developed into a more serious problem. It seems to be happening to some players, not all and the same players. It can happen 3-4 times a day for some players and has resulted in them having humanity in the +/- millions.

 

I have googled around again and can't see anything posted....?

 

I have tried the obvious and systematically turned off and on all additional scripts/changes for the last month and haven't been able to narrow it down to any of them either. We are a pretty loaded server with all the usual popular scripts: DZ Group Management, Enhanced Spawn Selection, infiSTAR, Logistics, WAI, EMS, infiSTAR SafeZones to name a few...

 

The server is high population and a managed virtual server so, unfortunately I don't have the luxury of a dev server to test with and have to be careful with what I'm doing with the live based on the population.

 

Is anyone else seeing this problem at all on their server?

 

Would appreciate any help.

 

Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

153 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi, i have the same issue with the Humanity.

 

I am running infistar (09092014IAHAT335)

Oh i see, there is an update 335B. Is the Problem fixed in the new Version?

 

i dont have the update at the moment.

 

xtr3m3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi, yes I am on AH335A as well.

 

I have sent Chris an email asking for latest update 335B.

 

Out of interest, why are you guys pointing towards infiSTAR, have you run some tests with and without....

 

Tango, you said 'had', did you fix it with 335B then?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hmm still having the problem tonight , thought it was fixed :/ using 335B (which runs really sweet) , i havent changed any of my scripts if a few weeks only thing that has changed is the version of Ah - duno whats up and infistar is always very helpful and fast when ive had any problems (thnx infistar :) ) Im running Autorefuel, R3F lift & tow, Snap Building Pro, Recover Skin, DZMS missions, Sefl Bloodbag and custom humanity loadouts - if you need any of my server code to check out let me no

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for sending 335B over Chris, have loaded it up tonight. Will monitor and feedback how that goes.

 

The only new mods added in the last month are:

  • DZGM (DayZ Group Management)
  • Animated Air Crashes
  • Welcome Credits
  • Logistics (in place of R3F Arty)

Updates:

  • infiSTAR
  • Build Snap Pro
  • ESS (Enhanced Spawn Selection) but with class and donator stuff turned off - Just spawn selection used)
  • DZGM

These are the only things in range of this when it developed into the big problem it is now but, as I said before I had received one or two claims of this since upgrading to 105.

 

One thing to add to this, sometimes player names in the database are changed to 'Error'. They then seem to change back. Not sure if is when players relog but, it does seem to be familiar names popping up that it's happening to. Those players, while called Error in the player_data table, have their correct names show in-game. Could this have something to do with it....?

 

Unless anyone can think of a faster way of trying to resolve this, I'm going to try running with 335B first and see how that goes, then switch each one of the above off in turn and see if it stops....

 

However, as I mentioned above I only have the live server, am high population and have lots of real life stuff, so probably each step every 24 hours...again unless someone has any better ideas....?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I've had this too but I really don't know how you can reproduce it unless you can figure out why it's happening. I've had 2 or 3 players have it happen. I know we're all using Infistar, but since that's so popular it's hard to determine if that's the cause or just a coincidence.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just had this reported to me as well.  I looked at the logs and didn't see anything that jumped out at me.  It doesn't appear that anyone on my admin team is messing with anyone.  

 

Server is running on a dedi box hosted with Server Mania, running Windows Server 2008 Enterprise

Epoch Version: 1.0.5.1

Overwatch Version:  1.025

Arma 2 OA Version:  125548

 

Scripts:

Infistar AH 335

WAI

DZGM

Zabns Take Clothes

Logistics Tow and Lift

Generic Safe Zones

MV-22 and Armored SUV animations

Lots of building addons

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I also have been noticing this o have players humanities go from normal to outrageous amounts

Scripts running

Infistar ah

Coin currencies

Dzgm

Ess spawn

Animated crashes

Wai

Toolbox bikes

Dzai

Only happens to players never admin when it does happen

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I also have been noticing this o have players humanities go from normal to outrageous amounts

Scripts running

Infistar ah

Coin currencies

Dzgm

Ess spawn

Animated crashes

Wai

Toolbox bikes

Dzai

Only happens to players never admin when it does happen

It has happened to one of my admins.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have a feeling it might be DZAI.. I wasn't having issues with humanity until i added that.. not sure coincidence or something.. ugh.. back to square one. Ill update you guys when i test all my scripts..one .. by .. one.

Hi, definitely not DZAI as I don't have that loaded

Can everyone with the problem look back to my post with mods listed and reply with which ones from my list you are also using.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So far in my tests all I have done is:
Updated to AH335B - Still doubling
Edited all players with 6 figure humanity to -/+10k - Still doubling
 
Reading the threads above we seem to have narrowed this down to one of two mods or both these mods conflicting:
DZGM
infiSTAR
 
I have discounted WAI for the time being as even though the 3 of us who have posted so far are all running it, I have had this running since March this year with no issues.
 
xtr3m3 can u post your mods so we can compare. Anything added over the last month is all we need atm.
 
Can anyone please post if they are having this problem and don't have either of these mods installed. 
 
Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I dont have DZGM and humanity still doubles on my server, some players have 60million plus now (though i edited these down), i havent updated any of my scripts in a few weeks and all was ok until last 2 antihack updates. (though infistar quickly gave me updates thnx) Weither this had anything to do with it at all i dont no but its all ive really done to the server in a few weeks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Cen.. 

 

It is not a problem caused by the AH.

It may have been caused by the interaction between the AH with other addons / changes in the mod. When I've been told about this happening, I fired up my test-server with the most recent version that I've had just been working on and I could not reproduce that error/problem at all.

 

 

So far in my tests all I have done is:

Updated to AH335B - Still doubling

Edited all players with 6 figure humanity to -/+10k - Still doubling

 

Reading the threads above we seem to have narrowed this down to one of two mods or both these mods conflicting:

DZGM

infiSTAR

 

I have discounted WAI for the time being as even though the 3 of us who have posted so far are all running it, I have had this running since March this year with no issues.

 

xtr3m3 can u post your mods so we can compare. Anything added over the last month is all we need atm.

 

Can anyone please post if they are having this problem and don't have either of these mods installed. 

 

Thanks.

 

 

I dont have DZGM and humanity still doubles on my server, some players have 60million plus now (though i edited these down), i havent updated any of my scripts in a few weeks and all was ok until last 2 antihack updates. (though infistar quickly gave me updates thnx) Weither this had anything to do with it at all i dont no but its all ive really done to the server in a few weeks

 

Chris, based on these updates above do you think you could have another test with AH?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest

Chris, based on these updates above do you think you could have another test with AH?

 

I just updated to the most recent Infistar...like literally just now (thanks chris!) Ill run it on a fresh vanilla server and have some of my players test it, with just Infistar installed. Keep ya posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I just updated to the most recent Infistar...like literally just now (thanks chris!) Ill run it on a fresh vanilla server and have some of my players test it, with just Infistar installed. Keep ya posted.

Good stuff, I got it too, thanks Chris.

Chris, have you changed anything in this latest AH that you think might address or help this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hrmm I only started getting this problem after I did that fix to stop people from rollbacking after changing clothes

If you mean f3cuk's fix, I had to roll that back anyway as some players including me couldn't get in at all afterwards. We kept being logged as seagull kicks (createvehicle #0) and it would crash the player's game client. I have posted some replies to that thread and sent client & server rpts but, haven't had a response.

However, based on that, I don't think this is to do with that fix as I'm not running it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By THAC0_Gewch
      https://github.com/OlofTheBald/DayZ-Humanity-Loadout-Granter/tree/Epoch_1.0.5.1
       
      Updated for 1.0.6.x
    • By THAC0_Gewch
      Many years ago, I made a Humanity Loadout script for 1.0.5.x. The script is basic, it checks your players' humanity and grants a pre-set loadout when they spawn depending on their humanity level.
      I've now updated and optimized this script for 1.0.6.x:
      https://github.com/OlofTheBald/DayZ-Humanity-Loadout-Granter
       
       
    • By killerkiwi
      hello all i made this crafting menu a while back all this dose make crafting quicker and kinda easier and i left some buttons free to customise ect
      creddit to juandayz and theduke helping with some code and giving tips on arma 2 gui edditor
      you will need click action script to make this work
      this really easy to install got to you description.ext and add the two lines to the bottom
      #include "Stormz\menu\STORMZ_CRAFT_MENU_DEFINES.hpp"
      #include "Stormz\menu\STORMZ_CRAFT_MENU.hpp"
      Step two got to MPMissions\your instance folder\overwrites\click_actions\
      and open config.sqf add this line to DZE_CLICK_ACTIONS = [];
      ["ItemToolbox","Stormz Craft Menu","execVM 'Stormz\menu\open_menu.sqf';","true"]
      like this DZE_CLICK_ACTIONS = [["ItemToolbox","Stormz Craft Menu","execVM 'Stormz\menu\open_menu.sqf';","true"]];
       

      last thing to do is move the STORMZ folder to your instance folder and you are done have fun
      >>>>DOWNLOAD<<<<
      an image to see what it looks like

       
      big thanks to MigSDev5 for making this better this have more items and build houses builds heils ect here his is added code 
       his epoch profile Mig
      https://github.com/MigSDev5/StormzCrafting/commits?author=MigSDev5
       
    • By 2DayZ2Retirement
      -PROBLEM SOLVED-
       
      G'day, Survivors.
      I am having an issue on my server where vehicles which spawn randomly around the map repair themselves upon server restart.
      I use this config in my init.sqf which successfully spawns the vehicles in damaged and with low fuel...
      DynamicVehicleDamageLow = 75;
      DynamicVehicleDamageHigh = 100;
      DynamicVehicleFuelLow = 0;
      DynamicVehicleFuelHigh = 25;
      ...However upon each server restart the vehicles repair themselves (the fuel remains low however) and for the life of me I can't figure out why this is happening. 
      DayZ Version -DayZ Epoch 1.0.6.2
      Scripts Used -DZAI | -DZMS | -Right Click Actions (Suicide, Smoke Drugs, GPS Scan)
      AntiHack - InfiSTAR
      Server Host - GTXGaming
      My HiveEXT.log and arma2oaserver.RPT logs are not showing anything out of the ordinary.
      I'm not sure if it matter, but all Planes/Helicopters and Boats have been removed from the server via the dynamic_vehicle.sqf.
      In addition, all of the traders and trader cities being removed by removing the call for the CfgServerTrader.hpp in the description.ext.
      If there is any other info I can show to assist in fixing this problem please let me know, any help would be greatly appreciated.
      Cheers.
  • Advertisement
  • Supporters
  • Discord

×
×
  • Create New...