Jump to content
Sign in to follow this  
Tomthumb

Stolen vechicle

Recommended Posts

Hi guys, bit disheartened to be honest, played for 6 hours. and been collecting items to build a base and what not.

Drive into the safe zone, LOCK vechicle.

wounder in sell some bits, buy some bits.

come out and just unlock the car take 1 item, lock it again. run about 20 meters, my car is in full get away mode. Cant shoot it. its gone.

someone took the scumbag oppertunity to take it with everything in it.

 

it was locked. can he get out of it?

also why the hell could the car be drive when i immobilized it?

 

just fed up with it really. takes so long to achive anything.

ready to quit tell me somthing good here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to Dayz... err..wait.. Ohhhh. Disregard that.

 

Most servers have rules about that type of thing at the "safe" traders.

 

Otherwise, thems the ropes in a sandbox game with minimal rules. It's also a major part of the charm of these types of games.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya it was me figured I would drive around until restart then it's mine, restart will kick me out of the vehicle and boom unlock it and drive around selling all your loot. Thanks for all your hard work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

no admins on the server you can tell your problems?

 

Perhaps they will help

 

yea. i play a pacifist. I don't shoot unless i have too so, it hurts more when your trying to be a nice character. I was on the server..

[GER] MADHOUSE EPOCH [0.3.0.2  1.42  EPIC CUSTOMIZATIONS]

 

been at it for days i play as Thumber.

 

sucks :/

i play dayz, i dont want that on here. if i wanted to i could shoot on sight very good at it. I like the interations more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The dumbest thing you can do is take a fully loaded vehicle to a spawn zone trader. I mean seriously there are 50 plus traders on the map but you think it's a good idea to go to the one pooping out fresh spawns like no tomorrow? Lesson learned I hope on your part, it's a survival game (depending on the server setup) so use your brain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think the point is immobilisers don't work. the car still worked when it was locked. it needs to be changed.

You miss the point , as long as a player is in a vehicle it will "operate" . You can't " immobilize it" by locking it . He/she was hiding on the other side when you returned for your second trip and entered the moment you unlocked it ( not that I've ever done that ) so locking it again was pointless . Just in case you needed help connecting the dots . :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as i know you can't lock a vehicle while someone is in it

THIS!

 

So it likely never locked the second time.  You just thought it locked, and the thief drove away.  If losing your stuff has you ready to quit, maybe you should.  Just being honest here...  No shame and I'm not poking fun at all; if it hurts that much this isn't going to be an enjoyable experience for you so save yourself the stress and frustration.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes you can lock it when someones in it. i can easily prove this if i could get fraps working and had a vehicle. . try it yourself.

once you lock it, it should not be driven. anyway. its easy to get pissy with a game when you put all day in it and someone takes it all away.

I did lock it. i was aware of the risks. and maybe it should properly immobilize it like in real life.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as i know you can't lock a vehicle while someone is in it

 

there is a glitch when it happens sometimes. I once locked myself in a car and many weeks later, one of my friends, He didn't even notice it since I unlocked it instantly. But it is possible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

there is a glitch when it happens sometimes. I once locked myself in a car and many weeks later, one of my friends, He didn't even notice it since I unlocked it instantly. But it is possible.

yeah i know of the glitches, But in most scenarios like above it's highly unlikely

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes you can lock it when someones in it. i can easily prove this if i could get fraps working and had a vehicle. . try it yourself.

once you lock it, it should not be driven. anyway. its easy to get pissy with a game when you put all day in it and someone takes it all away.

I did lock it. i was aware of the risks. and maybe it should properly immobilize it like in real life.

I believe you're thinking of Dayz Epoch.  In Dayz it was possible to lock your car with someone in it.  It did immobilize the vehicle.  So far in A3 Epoch I have not been able to lock a vehicle with someone it.  Not once.  If you are able to do it, must be a bug or the exception, but not the norm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By salival
      Hi,
      Here's a script I wrote that does the following from right clicking your key in your toolbelt:
      Unlock/lock vehicle. Turn engine on/off. Eject players not in your group. This uses @mudzereliclick actions mod as a dependency (https://github.com/mudzereli/DayZEpochDeployableBike/tree/master/overwrites/click_actions) because it's awesome.
      Thanks to @Pattohfor the idea for this script.
      For downloading and install instructions, see my github: https://github.com/oiad/remoteVehicle
    • By elec
      Hi,
       
      when i connect my xbox controller to my pc and start arma, it appears quite normal in the controller settings menu until i join a server and play.
       
      Client (nomod) + server (nomod) = controller work
      Client (epochmod) + server (nomod) = controller work 
      Client (epochmod) + server (epochmod) = controller don't work
      Client (epochmod) + localserver (epochmod editor) = controller work
       
      It's not relevant which epoch server i join
      Version 0.3.0.3
       
      A fix would be nice to drive Cars and Helis save again.
      greetings
    • By chill0r
      Hey guys,
       
      I'm currently writing a sidemission for epoch and came to a problem.
       
      Inside the mission I need to execute a script on clientside.
      Normally you use [] call RE for it but REsec removes the execVM in this case.
      Is there any other (build in) way to remote execute the scripts or have I to handle it on my own?
       
      Cheers
      chill0r
    • By Alucard88
      Hello,
       
       
      I would like to thank whoever will take time to read/reply this topic. English isn't my native langage so please apologize the medium English level.
       
      Running into global FPS issues, we were told that using a remote database to store the objects table can greatly increase server performance. I would like to know if there is any documentation about the [ObjectDB] section of the HiveExt.ini file, couldn't find any on the forum nor on the wiki.
       
      If there isn't such information source, your help would be precious.
       
      The server is running properly using local only database. When using the remote database (for the objects table), the Hive window crashes randomly after loading successfuly from 1200 up to 2200 table lines (out of 6300), without any error in the window : it stops on the green line describing the latest loaded item and a Windows error pops up "arma2oaserver.exe has stopped working".
       
      However, the RPT file does indicate an error message (sorry, couldn't find any Spoiler feature) :
      Exception code: C0000005 ACCESS_VIOLATION at 72C4E832 Allocator: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 2 Operation Arrowhead\Expansion\beta\dll\tbb4malloc_bi.dll graphics: No resolution: 160x120x32 Addons: [lots of addons] Mods: @DayZ_Epoch_Server Distribution: 0 Version 1.62.103718 Fault address: 72C4E832 01:0001D832 C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 2 Operation Arrowhead\@DayZ_Epoch_Server\HiveExt.dll file: DayZ_Epoch_11 world: Chernarus Prev. code bytes: 10 C7 84 24 C0 00 00 00 00 00 00 00 8B 4C 24 14 Fault code bytes: 8B 11 8B 42 04 FF D0 84 C0 0F 84 A0 08 00 00 8B Registers: EAX:009AC360 EBX:00000000 ECX:00000000 EDX:00000400 ESI:2888FD00 EDI:72D56C34 CS:EIP:0023:72C4E832 SS:ESP:002B:009AC34C EBP:009AC410 DS:002B ES:002B FS:0053 GS:002B Flags:00010202 ======================================================= note: Minidump has been generated into the file instance_11_Chernarus\arma2oaserver.mdmp Here is the beginning of the HiveExt.log, the only thing that could be incriminated (to my eyes) is the mySQL versions not matching
      2013-10-29 17:02:33 HiveExt: [Information] HiveExt f20dbd5b6625 2013-10-29 17:02:33 Database: [Information] Connected to MySQL database localhost:3306/dayz_epoch client ver: 5.5.28 server ver: 5.6.14 2013-10-29 17:02:33 Database: [Information] Connected to MySQL database localhost:3306/dayz_epoch client ver: 5.5.28 server ver: 5.6.14 2013-10-29 17:02:33 ObjectDB: [Information] Connected to MySQL database 37.x.x.221:3306/objetsepoch client ver: 5.5.28 server ver: 5.5.22-0ubuntu1 2013-10-29 17:02:33 ObjectDB: [Information] Connected to MySQL database 37.x.x.221:3306/objetsepoch client ver: 5.5.28 server ver: 5.5.22-0ubuntu1 2013-10-29 17:02:33 HiveExt: [Information] Method: 307 Params: 2013-10-29 17:02:33 HiveExt: [Information] Result: ["PASS",[2013,10,29,15,2]] 2013-10-29 17:02:33 HiveExt: [Information] Method: 302 Params: 11: 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Result: ["ObjectStreamStart",6228] 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Method: 302 Params: 11: 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Result: ["OBJ","151","datsun1_civil_1_open","0",[180,[9428.25,8853.65,0.001]],[[[],[]],[[],[]],[[],[]]],[["motor",0.307],["sklo predni P",0.678],["sklo predni L",0.368],["karoserie",0.721],["palivo",0.799],["wheel_1_1_steering",1],["wheel_2_1_steering",1],["wheel_2_4_steering",1],["wheel_1_3_steering",1],["wheel_2_3_steering",1],["wheel_1_2_steering",1],["wheel_2_2_steering",1],["glass1",0.755],["glass2",0.915],["glass3",0.235],["glass4",0.125]],0.893,0.004] 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Method: 302 Params: 11: 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Result: ["OBJ","166","VIL_kia_ceeddwa6","0",[104,[9547.6,8114.17,-0.008]],[[[],[]],[[],[]],[[],[]]],[["sklo_p",1],["sklo_p1",1],["sklo_p2",1],["sklo_p3",1],["sklo_l1",1],["sklo_l2",1],["sklo_l3",1],["sklo_z",1],["levy predni tlumic",1],["levy zadni tlumic",1],["pravy predni tlumic",1],["pravy zadni tlumic",1],["motor",0.525],["sklo predni P",1],["sklo predni L",1],["karoserie",1],["palivo",0.406]],0.05,0.02] 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Method: 302 Params: 11: 2013-10-29 17:02:34 HiveExt: [Information] Result: ["OBJ","310","TT650_TK_CIV_EP1","0",[233,[4560.38,6361.18,0.021]],[[[],[]],[[],[]],[[],[]]],[["engine",0.986],["sklo predni P",5.669e-04],["sklo predni L",0.963],["karoserie",0.879],["palivo",0.573],["Pravy predni tlumic",0.928],["Pravy zadni tlumic",0.802]],0.258,0.0] Googling the RPT errors gave poor results. However there is a list of what I tried :
      set arama2oaserver.exe as Win XP SP3 compatible and gave it administrator privileges -> same issue created new admin account and launched server from it -> same issue increased the remote mySQL server caches in the my.conf file, however it roughly takes 3% of the CPU and 42MB of RAM -> same issue deleted the DLL folder and DLL files located in the root ArmA II installation folder then redownloaded them using Steam's file check -> same issue added latest C and C++ connectors for mySQL (libmysql.dll and mysqlcppconn.dll) in the root game directory -> same issue installed test DayZ server on my home computer -> same issue (this test tends to prove that the virtualized os has not to be incriminated) Here are the specs :
      Dedicated server with DayZ CPU : Intel Xeon E3-1225 V2 @3.2GHz with 8MB cache RAM : 4x 4GB Disks : two 1TB disks, with main mounting point using raid1 for 100GB, then raid0 for the rest Host OS : Debian 7.2 64bits, installed on raid1 Invited OS : Windows 7 Pro 64bits, using VMWare Workstation 10, virtual disk on raid0 MySQL database : MySQL Workbench 6.0 Bandwidth : 100Mbps VPS with Mumble, the website and the remote database CPU : vCore 2GHz RAM : 512Mo OS : Ubuntu Server 12.04 32bits MySQL database : standalone MySQL 5.5.22 Bandwidth : 100 Mbps Testing home server : CPU : Intel i7-930 @2.8GHz with 8MB cache RAM : 3x 2GB Disk : Seagate Barracuda 2TB @7200rpm with 64MB cache OS : Windows 7 Home Premium 64bits MySQL database : MySQL 5.6.12 from the latest WAMP 64bits package Bandwidth : 50Mbps down, 5Mbps up Any help or link to documentation would be helpful.
      Kind regards,
      Arnaud
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Supporters
  • Advertisement
  • Discord

×