Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
lordgeorge

Vehicles not saving location

Question

Hey guys

 

Got a bit of a issue and finding it very tricky to find.

For some time vehicles do not update their location in the DB. I find that fresh vehicles "spawned on the same restart" will be fine while re-logging.

Once the server has been restarted the vehicles will aways stop in that location no matter what you try.

I find that you can move a vehicle, get out and relog and it will move back to its origional position.

 

I cant see any errors what so ever to refer off.

 

My main mods list

 

Plot poles for life

single curreny system

snap building

Jaem

 

I have tried working backwards and even disabling all running mods but no luck.

I also added the DZE-forcesave but when daving the vehicle it does nothing.

 

I also found the thrad below regading EMS but that also did not fix the issue.

 

 

I would be very greatfull for any help what so ever.

Cheers

 

Lordgeorge

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have also noted that when you look at the vehicle it seems to be floating above ground.. no more than say 10 inches.

Once entering the vehicle and start moving it then reacts to physics.

I have also found that if you TP with infistar AH it saves its location, so if i relog. It puts the vehicle where it was when i TP'd.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By 2DayZ2Retirement
      -PROBLEM SOLVED-
       
      G'day, Survivors.
      I am having an issue on my server where vehicles which spawn randomly around the map repair themselves upon server restart.
      I use this config in my init.sqf which successfully spawns the vehicles in damaged and with low fuel...
      DynamicVehicleDamageLow = 75;
      DynamicVehicleDamageHigh = 100;
      DynamicVehicleFuelLow = 0;
      DynamicVehicleFuelHigh = 25;
      ...However upon each server restart the vehicles repair themselves (the fuel remains low however) and for the life of me I can't figure out why this is happening. 
      DayZ Version -DayZ Epoch 1.0.6.2
      Scripts Used -DZAI | -DZMS | -Right Click Actions (Suicide, Smoke Drugs, GPS Scan)
      AntiHack - InfiSTAR
      Server Host - GTXGaming
      My HiveEXT.log and arma2oaserver.RPT logs are not showing anything out of the ordinary.
      I'm not sure if it matter, but all Planes/Helicopters and Boats have been removed from the server via the dynamic_vehicle.sqf.
      In addition, all of the traders and trader cities being removed by removing the call for the CfgServerTrader.hpp in the description.ext.
      If there is any other info I can show to assist in fixing this problem please let me know, any help would be greatly appreciated.
      Cheers.
    • By Brian Soanes
      To unlock vehicles left in your traders over a server restart, open your epoch_server.pbo

      In epoch_server\compile\epoch_vehicle\EPOCH_load_vehicles.sqf
      Find
      if (_allowDamage) then { Just above that, add this
      A3E_SafeZonePosArray = [ [[18451.9,14278.1,0]], //Altis East trader [[13333.5,14494.3,0]], //Altis Central trader [[6192.46,16834,0]] //Altis West trader ]; { if (_vehicle distance (_x select 0) < 200) then { _vehicle lock false; diag_log format["Vehicle %1 left in trader unlocked @ %2", _class, mapGridPosition _vehicle]; }; } forEach A3E_SafeZonePosArray; Pack pbo and you're good to go
    • By calinova22
      How would I go about adding custom vehicles to my server? I want to have an F35B with no weapons. I know how to remove the weapons, just cant find the file for the jet itself to edit.
    • By Face-1337
      Hey Guys,
      i updated my Epoch Server on 1.0.6.2 and get the whole time this error message in my client.rpt
      I know before i updated on 1.0.6.2 we never got this message in our logs. It's new with this update :-/
      I checked the file between 1.0.6.1 and 1.0.6.2. This Code is 100% the same. That's why i'm really confused.
       
      Error in expression <wn",_serverTime]);
      _age = _serverTime - _zombied;
      if ((_age == 0) or (_age > 300>
        Error position: <_zombied;
      if ((_age == 0) or (_age > 300>
        Error Nicht definierte Variable in Ausdruck: _zombied
      File z\addons\dayz_code\compile\player_spawnCheck.sqf, line 151
       
      Did you have any ideas to fix that unreal issue. 
       
      Greetings Face
  • Advertisement
  • Supporters
  • Discord

×
×
  • Create New...