Jump to content
grave867

[Release] UEP BattlEye Extended Controller Installer

Recommended Posts

Hi, i seemed to install the tool ok and everytime i run the start file the BEC splash window shows up. However i'm getting no restarts and the ingame messages are not woking. Any suggestions what it could be or where to start looking?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I personally have no idea why the restarts or messages wouldn't work. When BEC starts does it say scheduled 42 tasks if so it should be working. If not then BEC can't find your scheduler and you will have to delete all those files and use the installer again. If it still doesn't show up after that then idk :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you have a bans.txt

 

Also for my problem i just changed it so it shutdown the server and runs the bat at the same time. This is ok becuase there is already a 7 sec delay built into the restart.bat

This solution may be caused by the fact that your computer takes longer to restart the server and bec is executed with not enough to time to locate the server since the server takes so long to start. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I personally have no idea why the restarts or messages wouldn't work. When BEC starts does it say scheduled 42 tasks if so it should be working. If not then BEC can't find your scheduler and you will have to delete all those files and use the installer again. If it still doesn't show up after that then idk :huh:

 

When I click on the start.bat in my main server folder, a black window comes up and with something about waiting so many seconds press any key. So I let that count down and then another couple of lines of text flash up in the black window but then the window closes itself before I get a chance to see what the lines say. Not sure if that is the 42 tasks thing you're on about?

 

After the window disappears I get a BEC splash window (red/silver) which stays on for a few moments, along with the boxes and ticks showing me that arma2oa is starting. After a short while the these disappear and I'm left with the usual server host box.

 

Make sure you have a bans.txt

 

Also for my problem i just changed it so it shutdown the server and runs the bat at the same time. This is ok becuase there is already a 7 sec delay built into the restart.bat

 

I didn't have this in my files so I added it in the same folder with whitelist, admins, scheduler etc, but it's made no difference. I still get no restarts, no messages or anything.

 

Any other thoughts before I have to try reinstalling it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This solution may be caused by the fact that your computer takes longer to restart the server and bec is executed with not enough to time to locate the server since the server takes so long to start. 

No becasue when i run the restart bat it works. It looks like to me that the delay between the server stopping and bec running the bat file is too long that bec shutsdown becasue it has lost connection to the armaserver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The simplest check to know if BEC is even running at all would be to see the messages come up in game. At least then I would know it's processing something. I am sure it's something extremely basic like my file paths are wrong but for the life of me, I've checked again and again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The simplest check to know if BEC is even running at all would be to see the messages come up in game. At least then I would know it's processing something. I am sure it's something extremely basic like my file paths are wrong but for the life of me, I've checked again and again. 

The file paths shouldn't be wrong unless you changed file names from the default server install.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No becasue when i run the restart bat it works. It looks like to me that the delay between the server stopping and bec running the bat file is too long that bec shutsdown becasue it has lost connection to the armaserver.

If anything the wait time would be too short since bec doesn't care when it starts just as long as the server is fully running when it starts.

 

However I recently updated the tool for people who don't have a database password, since before if you didn't have one the tool wouldn't work.

 

The best thing I can recommend is to do a fresh install of your server and then use the UEP BEC Installer again. This is not the first time I have had people not get it to work then they do a fresh install and then everything is fine. Generally if the tool doesn't work right out of the box it is something that you have done to your server that is causing it not to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey im having a problem i do every step and on the last one after the second message inpput box the next step comes up and its blank and ive tried putting the batch location and what not and after i proceed nothing seems to happen

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey im having a problem i do every step and on the last one after the second message inpput box the next step comes up and its blank and ive tried putting the batch location and what not and after i proceed nothing seems to happen

I honestly don't know why that would happen, download it again and try again?....if the problem persists there may be something wrong with your windows interpreter.  :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

After the last step mine crashed, I had no idea what to enter so i left it blank.

It goes from step 7 of 7 and then opens up a blank box (See attached image), no idea what goes there, after pressing ok it crashes.

Problem signature:
  Problem Event Name:    CLR20r3
  Problem Signature 01:    uep bec installer.exe
  Problem Signature 02:    1.1.2.0
  Problem Signature 03:    54012ca8
  Problem Signature 04:    mscorlib
  Problem Signature 05:    4.0.30319.18408
  Problem Signature 06:    52310b91
  Problem Signature 07:    e85
  Problem Signature 08:    99
  Problem Signature 09:    System.InvalidCastException
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.272.7
  Locale ID:    1033
  Additional Information 1:    0a9e
  Additional Information 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:    0a9e
  Additional Information 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

post-5581-0-70949300-1410282850_thumb.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the input guys, I went through the code and fixed the hang up problem. My IDE auto complete added something that wasn't suppose to be there the last time I made an edit. Thanks for your patience guys, the fix is live on my github it took me a while to post it since I just got the time to set up my desktop again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you make your server you define a folder, whatever folder you copied your server files into is the same folder you put the program in.

 

ex:

 

mine is:  Z:\epoch_server\

 

all the arma 2 and arma 2 OA files are in that folder, so is the UEP BEC installer.exe. Run as administrator and after a few questions and a minute or so after picking the map type bec is ready to run. just find the "start.bat" in the folder and double click on it.

 

be sure your server is running before you click the "start.bat".

 

you can edit the messages or timed restarts at your leisure. 

When it says extract into server folder, which folder is this specifically?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it installed fine and shut the server down, It then fails to restart it :unsure:

Some documentation would help, what needs done after install ?

 

*Edit*

Let it run a second time and same thing, server stops but never restarts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it installed fine and shut the server down, It then fails to restart it :unsure:

Some documentation would help, what needs done after install ?

 

*Edit*

Let it run a second time and same thing, server stops but never restarts.

Same issue here, it stops the server, but fails to start back up again, if i run restart.bat manually it works fine, any ideas ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By Thug
      UPDATE 2/21/2018
      Just wanted to show where I was with the launcher I have been working on. I have a friend Kevin Phillips that has bee helping me work on this project. 
      Made a short video on youtube and wanted to share.
      Click here to see the video on youtube.
      Please let me know what you think.
      Thug
      TBsGaming
       
      ----------------------------------------OLD POST BELOW-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Hope I am posting in correct location. If not please tell me where I can post.
      What I am posting is possible because of many resources on the internet. A lot information was learned on http://stackoverflow.com/
      Thank you to TheDuke for giving me one of his start bat files.
      Thank you to all the unknown that contributed over the years on different sites.
      This is something I have been working on for the last two weeks. It is still a work in progress.
      What it is, simply an admin launcher. I found that if I deal with more than two server this helps a lot. Plus it was something to do lol. 
      So here we go: FIRST MAKE A FOLDER CALLED SERVERS OR CALL IT WHAT EVER YOU WANT. the files we will be making will go into that folder
      We will make a bat file for origins 1.9.7.5 dayzoverwatch  dayz_epoch
      First thing lets make that bat file.
      If I were you I would use Notepad++  What a great program
      Open a new doc and save as origins_opoch_Chernarus.bat or what ever name you want BUT IT MUST HAVE .bat at the end
      Copy the following and paste it in the new file you just make called  origins_opoch_Chernarus.bat
      ===========================================================================
      EDITED ON 12/31/2016 01/17/2017
      QUESTION:   .bat file is updated with password settings
      Lets say I have a server. That server has a password. The password is dog
      How would I add the password to the bat file?  
      Right now if I try to join a server with a password it will say, you enter the wrong pass word.
      Then I go to multiplayer and select the server and enter the password dog and I am in.
      The .bat file is right below this
      ============================================================================
       
       
      Now make a file and name it bat_test.hta or what ever you want. Copy and paste the following in it and save to the folder SERVERS
      What I did at this point was made a shortcut of the dat_test.hta to my desktop after that double chick it and it should work. Did for me. 
      as you can see I left some of my information in so you could try it out.
      OF COURSE THE LINE <p><a href="E:/BAT START FILES/origins_opoch_Chernarus.bat">Origins Overwatch Epoch Chernarus</a></p> points to where I have my folder
      YOU WILL NEED TO CHANGE THE LOCATION OF THE BAT FILE TO WHERE EVER YOU PUT THE FOLDER CALLED SERVERS.
      Like I said this is a work in progress. If you have anything you would like to  share, that would be great.

    • By Donnovan
      14 FEBRUARY 2018 - INSTALLATION INSTRUCTIONS UPDATED (REMOTE EXEC WHITE LIST)!
      04 FEBRUARY 2018 - WE ARE ON v002!
      Thanks to the Discord pals for helping in tailore BRPVP Zombies to Epoch.
       
      Hi:
      My name is Donnovan and i bring here the BRPVP Zombies for Epoch Mod.
      (You can know more about BRPVP here: http://www.brpvp.com)
      BRPVP Zombies are made of: code, +code, some few images and sounds.



      Here the files v002 (size 432Kb):
      4 February 2018 - https://drive.google.com/file/d/1ANHL_SaFdKlJOLrDV6CakOD7HTNwVr4T/view?usp=sharing
       
      License:
      http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
      You must use the words "BRPVP zombies" or "BRPVP-Z" in your server name and give proper credits to the Author (Andre Luis AKA Donnovan).
       
      BRPVP Zombies was done completelly stand alone, but with Epoch in mind.
       
      BE Filters Info:
      1 - The variables set on zombies and target, with setVariable, have the prefix "brpvp_", for easy BE Filter management.
      2 - BRPVP Zombies make use of 3 public variables, the variable names start with "BRPVP_" for easy BE Filters management.
       
      Remote Exec White List:
      You need that in your description.ext:
      class CfgRemoteExec { class Functions { mode = 1; jip = 0; class BRPVP_remoteExec { allowedTargets = 0; jip = 1; }; }; }; If you already have a class CfgRemoteExec {...}; declaration in your description.ext you will need to merge the above with the one you have.
       
      Custom Epoch "FiredMan" Event Handler:
      Get the code inside player addEventHandler ["FiredMan",{...this code...}]; in the file brpvp_zombies_stuff_client.sqf and put it in the Epoch file EPOCH_custom_EH_FiredMan.sqf (see https://github.com/EpochModTeam/Epoch/blob/release/Sources/epoch_code/customs/EPOCH_custom_EH_FiredMan.sqf).
       
      description.ext file:
      BRPVP Zombies have some sound declarations in description.ext. You will need to merge it with your description.ext.
       
      Gameplay:
      BRPVP Zombies add two types of zombies:
      1 - Fixed zombies in infected cities: they stay on some cities and can be triggered from near or from far, with your proximity or with bullet hit.
      Here the configuration for fixed zombies and infected cities:
      //FIXED ZOMBIES ON DEDICATED SERVER BRPVP_fixedZombiesAmount = [ [[1],[10],35,["NameVillage"]], [[1],[10],35,["NameVillage"]], [[1],[10],35,["NameVillage"]], [[1],[10],35,["NameVillage"]], [[2],[15],40,["NameVillage"]], [[2],[15],40,["NameVillage"]], [[2,3],[40,60],100,["NameCity","NameVillage"]], [[4,5],[120,160],150,["NameCityCapital","NameCity"]] ]; BRPVP_fixedZombiesReviveTime = 1800; //SECONDS TO A FIXED ZOMBIE TO REVIVE, THEY ONLY REVIVE IF THERE IS NO PLAYER NEAR Reading above, you will have 8 infected cities on your mission.
      Explaning line 7: [[2,3],[40,60],100,["NameCity","NameVillage"]]
      Zombies will have its force random selected from 2 or 3, they will be in number of 40 if force is 2 and will be in number of 60 if force is 3. The spawn radius in the city will be 100 meters, and the city selected for those zombies will be randonly picked from the list of Cities and Villages provided by the map.
      2 - Context spawned zombies: those zombies will spawn when you are in places with near houses or buildings. You can avoid those zombies to spawn by obscuring your self like walking near walls, entering in houses, going crouch or prone, stay high from the ground, stay near big objects like wreck cars and all kind of objects or group of objects that can block the perception of you.
       
      Configuration:
      All the BRPVP Zombies configurations can be found in this file: brpvp_zombies_config.sqf.
       
      Older files:
      v001: https://drive.google.com/file/d/1Q4cavJQdqwxcz-O6DBFo_fKfEG-_g8bj/view?usp=sharing
    • By Thug
      When I send a group invite, the players join, great.  Then you get all this radio chatter and speech text telling you to regroup, heli 1500m out, and BS BS BS . How do I turn off the radio chatter and the speech text?
    • By nathan9117
      Hi there, I would like to move this file to my server pbo.
       I have moved it to my mission pbo and tested by changing the call to this and it spawns fine.
      For some reason however I can not get it to spawn if it is placed server side and executed from server_functions.sqf either using [] execVm, execVm or call compile preprocessFileLineNumbers.
      The main reason for wanting to move this file is that when I edit my map I dont want to place any objects over existing ones. If it is not going to be possible then an alternative will be to load the buildings in the 3d editor make my map and just remove the duplicates that already spawn/exist in chernarus11.sqf 
      Contents of chernarus11.sqf below extracted from dayz_code.
      Thanks in advance ! 
       
    • By xTimeToShine
      Hey guys,
      i'm proud to present our new "Epic Illusion Gaming - DayZ Overpoch server".
       
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
       
      [EIG] DayZ Overpoch | Chernarus | 1.0.6.2 | Coins | Lift | Groups | Missions | Events | Deploy Bike |
      IP: 94.250.209.139:2302
       
      We are searching for some Players and also for some Admins. Please visit our Server or come to our Teamspeak or Discrod.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
       
      Visit us on ...
      ...Teamspeak:  94.250.223.10:15111
      ...Discord:  https://discord.gg/MTQuUHP
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Our new special features:
      Global Coins System Deploy a bike (Toolbox) Lift & Tow Selfbloodbagging Groupsystem Virtual Garage AI Missions Special PVP Events Custom Loadout ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Upcoming features:
      Weaponswitch Enhanced Spawn Selection and much more...  
  • Advertisement
  • Donation Box

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!
  • Advertisement
  • Supporters
  • Latest Donations

  • Advertisement
  • Discord

×